Plán našlapané plavby na lodi nebo hausbótu České Budějovice - Kořensko

Na našich lodích zažijete plavbu po překrásných jižních Čechách na hladině Vltavy. Jak na to? Zde je tip na program a trasu pro pobyty a plavby na lodi 3-7 dní.

České Budějovice - Kořensko

Na našich lodích zažijete překrásné jižní Čechy z hladiny Vltavy. Jak na to? Zde je tip na program a trasu pro pobyty 3-7 dní. 

Délka pobytu:     min. 3-7 dní, Minitýden (PO-ČT), prodloužený víkend (ČT-PÁ), pracovní týden 
Úsek řeky:          České Budějovice - VD Kořensko

Startujeme z přístavu České Vrbné, kde pohodlně zaparkujete své auto a čeká tam na vás flotila našich lodí. Na začátku vás vše naučíme nebo připomeneme. Ovládat loď, vyzkoušíte manévry, mrkneme na předpisy a jak na plavební komory. Bez obav!

Zde najdete tip na rozpis plavby na 4 dny. Pozor, při zařazení všech výletů je to spíše na déle, při kotvení v zátokách a výletech vyplníte celý týden.  

Den 1 - odpoledne/večer

Převzetí lodě v přístavu České Vrbné, důkladné zaškolení (pozor u nás min. 90 minut), a pak buď krásný večer v marině nebo vyplutí do Českých Budějovic. Žádné zdymadlo na cestě!
V Budějovicích je možné strávit večer s výletem do města. Vyvázat loď je možné u Lannova přístaviště nebo na náplavce (zdarma a vždycky je místo!) a pak pivko třeba v Masných krámech. 

Den 2 - Hněvkovice, Purkarec, Týn nad Vltavou a komory

Den 3 - Den plavby a Hluboká  

Den 4 - Hluboká nad Vltavou, návrat na bázi České Vrbné.   

Užijte si báječné dopoledne na Hluboké, cestou zpět na bázi vás čeká ještě jedna komora ve Vrbném. Už budete mít natrénováno, tak to bude krásná tečka za loďařským zážitkem! Pokud vyrazíte ráno, klidně stihnete i Budějovice. 

Doporučení: Jednotlivé tipy a dny si můžete přeskládat a zkombinovat, něco i vynechat. Omezením jsou komory, které jsou v provozu od 8 do 19 hod., a je třeba být před poslední komorou, kterou chcete ten den proplout,  alespoň hodinu před zavíracím časem.

Program vám vydrží klidně na celý týden, minimálně však potřebujete 3 dny.  

Nezapomeňte, že spoustu zajímavostí najdete na našem FB a samozřejmě v aplikaci Lodě na Vltavě.
 

Těšíme se na vás!

     YB35 Victoria mezi Hlubokou a Purkarcem